Om Rättighetsbyrån

Rättighetsbyrån är en prisbelönt byrå som hjälper våra kunder inom områdena sponsring, varumärken, koncept och upplevelser. Bland våra uppdragsgivare finns ligor, förbund, evenemang, idrottslag, ideella organisationer och företag.

Vårt arbete är väl förankrat i den senaste forskningen tillsammans med mångårig branscherfarenhet. Vi bistår våra kunder med alltifrån strategier till utbildningar och stöd i det dagliga arbetet. Allting för att våra kunder ska öka sina intäkter.

 

Vi är mycket stolta över att våra kunder får uppskattning för sitt arbete. Göteborgsvarvet vann 2014 pris för årets rättighetsinnehavare i Gyllene Hjulet i samarbete med Rättighetsbyrån. 2017 var det dags för Gothia Cup att vinna samma pris och 2018 vann BK Häcken pris som Årets lokala rättighet.

Sponsrings- och upplevelsemarknaden växer kraftigt och möjligheterna är stora för sponsorrättigheter, företag och destinationer. Digitaliseringen och samhällets ökade fokus på sociala frågor driver utvecklingen. Digitaliseringen har medfört att vi kan nå våra intressemålgrupper på ett helt annat sätt än tidigare via framförallt sociala medieplattformar. Och när vi kan konsumera allting digitalt har de fysiska upplevelserna ökat i värde och idag konsumerar vi mer upplevelser än någonsin tidigare.

Denna utveckling har medfört att både utmaningarna och möjligheterna är större än någonsin. För er som rättighetsinnehavare har internationella rättigheter som fotbollslaget PSG seglat upp som en konkurrent med sitt regionala sponsorerbjudande. Samtidigt har möjligheterna för er att nå och stärka relationen med er målgrupp förenklats avsevärt genom alla digitala plattformar.

För er som företag finns möjligheter att samarbeta med globala rättigheter på en lokal marknad, eller lokala rättigheter för att nå en global marknad. Möjligheter och utmaningar som är större och häftigare än någonsin tidigare.


För att nå framgång krävs dock som alltid en bra idé och ett väl genomförande. Vi tror att de som tränar och förbereder sig bäst vinner. Eller som Björn UIvaeus sa: ”Det går inte att ta en flaska vin och en gitarr och tro att det ska komma till en.”

Ser ni också möjligheter i den växande sponsrings- och upplevelsebranschen?
Ni är varmt välkomna att höra av er.

Träffa oss

Björn Stenvad

Grundare & VD

bjorn@rattighetsbyran.se

+46 (0)73-938 51 81

Björn har varit verksam i sponsorbranschen i över 15 år som analytiker och rådgivare till många av Sveriges största sponsorer och rättighets-innehavare. Han är utbildad civilekonom med inriktning marknadsföring och Sports Marketing.

Åsa Karlsson

Seniorkonsult

asa@rattighetsbyran.se
+46 (0)73-629 56 30

Åsa har arbetat med social hållbarhet de senaste 14 åren inom organisations- och idrottsvärlden. Hon har tidigare representerat Stiftelsen Friends, Lagardére sports och Professor Arne Ljungqvist Anti-Doping Foundation.

Frans Fransson

Projektledare

frans@rattighetsbyran.se
+46 (0)70-914 41 87

Frans har arbetat med sponsring och sportmarknadsföring sedan 2005. Han har bland annat drivit yrkes-högskoleutbildningen Sports Marketing, där han utbildat över 300 studenter. Frans är också en av författarna till boken Hållbar sponsring som gavs ut 2018.

Vår grupp

För att implementera och aktivera koncept och sponsorskap har Rättighetsbyrån startat dotterbolaget StoryPlay. StoryPlay arbetar med att tillföra värden till målgruppen genom att skapa relevant innehåll, främst genom rörlig bild.

Kontakta oss

Adress: Åsögatan 140, 116 24 Stockholm

Telefon: +46 (0)8 556 990 55

Rättighetsbyrån Tel: +46 8 556 99 052 
 Besöksadress: Åsögatan 140, 
116 24 Stockholm